{{item.title}}
{{item.text}}
{{item.title}}
{{item.text}}
PwC Retail Platform zawiera tworzone przez ekspertów PwC Polska unikalne treści dotyczące szeroko rozumianej transformacji biznesu w kontekście najnowszych trendów rynkowych oraz zmieniającego się otoczenia.
Dostrzegając potrzebę podejścia kompleksowego do zagadnień biznesowych materiały ukazują dane zagadnienie z trzech różnych perspektyw: konsumenta, organizacji i operacji oraz regulacji. Celem naszej platformy jest dostarczenie osobom z rynku FMCG i handlu detalicznego porcji wartościowych informacji pomocnych w codziennej pracy.
Czy rynek mięsa w Europie ulega aktualnie zmianom? Do rozwoju jakich trendów żywieniowych przyczyniła się pandemia COVID-19? Jakie dotacje i ulgi przysługują branży spożywczej w sektorze mięsnym? Na te pytania odpowiedzieli eksperci PwC oraz goście specjalni. Zapraszamy do lektury dziewiętnastego odcinka w całości poświęconego branży mięsnej.
Anna Olewnik Mikołajewska
Prezes Zarządu
Grupa Olewnik
Myśląc o konsumencie i jego ścieżce decyzyjnej przede wszystkim musimy zwrócić uwagę na diametralne zmiany, jakie dokonały się na przestrzeni ostatnich miesięcy. Mowa o inflacji i niepewności jutra, które definiują rynek pod kątem produktowym. Wzrost świadomości i wymagań klienta dawał przestrzeń na tworzenie produktów premium, stanowiąc atrakcyjne pole do eksploracji przez producentów swojej pomysłowości i innowacyjności. Z czym mierzymy się aktualnie? W naszym przypadku priorytetem jest utrzymanie jakości, pod którą mogę podpisać się własnym nazwiskiem Olewnik, ale musimy liczyć się z faktem zmniejszonych budżetów domowych, i tak dopasować ofertę, by spełniała oczekiwania finansowe i jakościowe w określonym przedziale. Czytaj dalej.
Adam Jarczyński
Communication & PR Director
Grupa Kapitałowa SuperDrob
Kamil Woźnica
Sustainability & CSR Manager
Grupa Kapitałowa SuperDrob
Od kilku lat na polskich, ale również światowych stołach rozgościły się analogi mięs, czyli roślinne zamienniki m.in. kotletów, parówek, kiełbas, burgerów, wszelakich dań, które znamy z klasycznego, mięsnego menu. Czytaj dalej.